• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

pluimveeactueel.bePluimveebedrijf pluimvee nieuws

  • Nieuws
  • Diergezondheid
  • Huisvesting pluimvee
  • Marktprijzen
  • Mest
  • Pluimveetak
  • Wet en regelgeving
  • Abonneren & meer
    • Gratis abonnement op de Pluimveekrant
    • Uw abonnement op de Pluimveekrant aanpassen
    • Adverteren
    • Contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • Vakpartners
    • MSD Animal Health
    • Trouw Nutrition
  • icon

Samen tegen voedselverlies

Bedrijfsnieuws Vleeskuikens 29 september 2021

Samen tegen voedselverlies

Woensdag 29 september 2021 is het de Internationale Dag tegen Voedselverlies. Heel wat partners slaan dit jaar de handen in mekaar in hun strijd tegen voedselverlies. De Vlaamse regering stelt een actieplan voor waarmee ze 30 procent van de voedselverliezen wil voorkomen, opnieuw verwerken als voedsel of hoogwaardiger wil valoriseren.

Om die doelstelling te realiseren, is actie nodig in de hele voedselketen. Er werden zeven speerpunten bepaald waarrond verschillende acties worden opgezet:

  • Samenwerking binnen productketens stimuleren
  • Sectorspecifieke programma’s opzetten
  • Vanuit de keten voedselverlies terugdringen bij de consument
  • Sociaal circulair ondernemen opschalen
  • Start-ups rond voedselverlies ondersteunen
  • Lokale besturen ondersteunen
  • Thuiskringlopen stimuleren

Zo wil de Vlaamse overheid, via het Departement Landbouw en Visserij en OVAM, de samenwerking binnen de productketens stimuleren. Ook zullen sectorspecifieke programma’s worden opgezet en wordt vanuit de keten voedselverlies bij de consument teruggedrongen. Daarnaast wil men sociaal circulair ondernemen stimuleren en start-ups rond voedselverl ies, zoals Too Good To Go of Foodsavers, ondersteunen. Tot slot wil men lokale besturen ondersteunen en thuiskringlopen stimuleren.

Naast preventie en hergebruik zet het plan ook in op beter sorteren en inzamelen en een hoogwaardigere valorisatie. De organische fractie in het restafval van bedrijven en huishoudens moet verminderen en er zal nog meer selectief ingezameld worden. Zo moet de selectieve inzameling van organisch afval ten laatste in 2023 veralgemeend zijn.

Bron: Departement Landbouw & Visserij

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
15 aug

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Nederland

Inflatie-shoppers zetten meer kip op het menu
11 aug

Inflatie-shoppers zetten meer kip op het menu

11 aug

‘Schaarste is niet het probleem, de kostprijs wel’ 

Eerste resultaten gebruik dierlijk eiwit positief
9 aug

Eerste resultaten gebruik dierlijk eiwit positief

Prijzen van kippenvlees stegen zo'n 18 procent per ton in juni
8 aug

Prijzen van kippenvlees stegen zo'n 18 procent per ton in juni

Toon meer

Meer lezen over: vleeskuikens

Inflatie-shoppers zetten meer kip op het menu

Inflatie-shoppers zetten meer kip op het menu

Onheldere ABC-notering noteert ondermaats

Onheldere ABC-notering noteert ondermaats

‘Ook in de nieuwe stal komt een Freshwater devizer’

‘Ook in de nieuwe stal komt een Freshwater devizer’

Meer lezen over:

Maak uw keuze:

Diergezondheid

Huisvesting pluimveehouderij

Kies pluimveetak

Marktprijzen

Mest

Wet en regelgeving

Toon meer

Footer

  • Abonneren
  • Adverteren
  • Contact
  • Nieuwsbrief

Copyright © 2022 Prosu Media Producties | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer |

  • Nieuws
  • Diergezondheid
  • Huisvesting pluimvee
  • Mest
  • Marktprijzen
  • Pluimveetak
  • Wet en regelgeving
  • Abonneren & meer
    • Gratis abonnement op de Pluimveekrant
    • Uw abonnement op de Pluimveekrant aanpassen
    • Adverteren
    • Contact
    • Nieuwsbrief
  • Vakpartners
    • MSD Animal Health
    • Trouw Nutrition
Pluimveebedrijf maakt gebruik van cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. Door op "AKKOORD" te drukken, gaat u akkoord met alle cookies. Pas uw voorkeuren aan bij instellingen als u de cookies niet (allemaal) wilt accepteren.

Zelf instellenAKKOORD
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Social media

Opslaan en accepteren