• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

pluimveeactueel.bePluimveebedrijf pluimvee nieuws

  • Nieuws
  • Diergezondheid
  • Huisvesting pluimvee
  • Marktprijzen
  • Mest
  • Pluimveetak
  • Wet en regelgeving
  • Abonneren & meer
    • Gratis abonnement op de Pluimveekrant
    • Uw abonnement op de Pluimveekrant aanpassen
    • Adverteren
    • Contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • Vakpartners
    • MSD Animal Health
    • Trouw Nutrition
  • icon

Hubbard investeert acht miljoen in onderzoek vleeskuikens

Kies pluimveetak Vleeskuikens 18 februari 2020

Hubbard investeert acht miljoen in onderzoek vleeskuikens

Fokorganisatie Hubbard heeft acht miljoen euro geïnvesteerd in haar onderzoekscentrum in het Franse Quintin. Met het geld brengt de wereldleider op het gebied van langzaam groeiende vleeskuikensoorten het onderzoek op haar hoofdlocatie in Europa naar een hoger plan. “We zijn door deze grote extra investering nog beter voorbereid op de toekomst”, stelt R&D-directeur Frédéric Fagnoul van Hubbard.

Het fokprogramma van Hubbard is altijd gericht op veranderingen in consumptiepatronen. Kwaliteit en efficiëntie is het uitgangspunt, zonder daarbij de focus op robuuste kuikens en dierenwelzijn te verliezen. Een aantal jaren geleden is door de onderzoekers van Hubbard gas gegeven op het Premium-assortiment. Dit resulteerde in productievere en efficiëntere kippen. De prijs van het vlees van de langzaam groeiende soorten is daardoor dichtbij die van de conventionele producten gebleven.

State-of-the-art
De forse investering in het nieuwe onderzoekscentrum vloeit uit het succes voort. “De afgelopen twee jaar hebben we ons Premium R&D-centrum in Frankrijk volledig gerenoveerd”, legt Frédéric Fagnoul uit, “Dit is een enorm project geweest waar veel mensen en middelen bij betrokken zijn. De investering omvat de implementatie van state-of-the-art technologieën en apparatuur, de renovatie van de onderzoeksboerderijen en de stamboombroederij.”

Genetische selectiemethoden
Fagnoul stelt dat de investering uiteindelijk terugkomt bij de pluimveehouder in de vorm van verbetering van prestaties, de gezondheid en het welzijn van de vleeskuikens. Door verhoogde selectiedruk worden verbeteringen in het veld veel sneller waargenomen. Hubbard zet nieuwe technologieën en technieken in om de nauwkeurigheid van genetische selectiemethoden te verhogen. Geavanceerde 3D-tecnieken helpen bij de selectie om zo gezondheid, vleesopbrengst en kwaliteit te verbeteren. Andere technologieën kunnen voederconversie en eetgedrag tijdens het leven van pluimvee observeren. Zo kunnen de soorten worden geselecteerd, die het voer het meest efficiënt omzet in lichaamsgewicht. Uiteindelijk is het doel om gezonde en productieve kippen te vinden, die minder voer nodig hebben maar toch gezond en productief zijn.

“Volledig voorbereid op toekomstige marktontwikkelingen in vleeskuikenindustrie” 

Fagnoul is trots op de ontwikkelingen. Hij laat weten dat de investeringen mede gedreven zijn door het ‘Global Animal Partnership’ in Noord-Amerika en het ‘European Chicken Commitment’. Bovendien staat er een gepassioneerd team achter, dat iedere bezig is om de premiumrassen voor de klanten te verbeteren. “Met verschillende nieuwe opties in onze R&D en sommige testproducten die momenteel in het veld worden geplaatst, zijn we volledig voorbereid op toekomstige marktontwikkelingen in dit segment van de vleeskuikenindustrie”, voorspelt hij.

Bron: Hubbard

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Crisis in de Franse biologische sector
2 jun

Crisis in de Franse biologische sector

Uitvindingen in 17 landen tegelijk met unitair octrooi beschermd
2 jun

Uitvindingen in 17 landen tegelijk met unitair octrooi beschermd

Netwerkmoment
1 jun

Netwerkmoment welbevinden landbouwers op 19 juni in Hasselt

Biologisch product bindt stikstof uit de lucht
1 jun

Boerenbond neemt juridische stappen tegen Stikstofakkoord

VLIF-steun
1 jun

VLIF-dossier indienen mogelijk via het e-loket

Toon meer

Meer lezen over:

Crisis in de Franse biologische sector

Crisis in de Franse biologische sector

Uitvindingen in 17 landen tegelijk met unitair octrooi beschermd

Uitvindingen in 17 landen tegelijk met unitair octrooi beschermd

Netwerkmoment

Netwerkmoment welbevinden landbouwers op 19 juni in Hasselt

Meer lezen over:

Maak uw keuze:

Diergezondheid

Huisvesting pluimveehouderij

Kies pluimveetak

Marktprijzen

Mest

Wet en regelgeving

Toon meer

Footer

Vakpartners

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Contact
  • Nieuwsbrief

Copyright © 2023 Prosu Media Producties | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer |

  • Nieuws
  • Diergezondheid
  • Huisvesting pluimvee
  • Mest
  • Marktprijzen
  • Pluimveetak
  • Wet en regelgeving
  • Abonneren & meer
    • Gratis abonnement op de Pluimveekrant
    • Uw abonnement op de Pluimveekrant aanpassen
    • Adverteren
    • Contact
    • Nieuwsbrief
  • Vakpartners
    • MSD Animal Health
    • Trouw Nutrition
Pluimveebedrijf maakt gebruik van cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. Door op "AKKOORD" te drukken, gaat u akkoord met alle cookies. Pas uw voorkeuren aan bij instellingen als u de cookies niet (allemaal) wilt accepteren.

Zelf instellenAKKOORD
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Social media

Opslaan en accepteren